donderdag 24 april 2014

Gevlucht!

In de laatste week van de paasvakantie hadden we genoeg van het breek- en kloplawaai. Vluchten leek de enige optie en net als half blogland blijkbaar gingen wij naar Parijs. Omdat de kinderen toch wel eens graag die Eifeltoren wilden zien. En Parijs is geweldig! Echt ook wel een aanrader met kinderen.

Wat indrukken:
Wachten op de metro is geen enkel probleem.De Mona Lisa alleen zien is onmogelijk, ze van dichtbij zien is haalbaarDe pont des Arts maakte enorm veel indruk. Al een geluk dat ze kunnen lezen of ik had nogal wat kunnen voorlezen.


Uitkijken over en kiezen in welke winkel we gaan shoppen vanop de Arc de Triomphe.


 Uitrusten van het stappenSpelen aan de Seine


Mijn tips?

Koop je treinticketten 3 maanden op voorhand. Maakt echt veel.
Logeren deden we via Airbnb. Dik in orde.
Koop ticketten voor het Louvre en Musée D'Orsay gewoon in de lokale Fnac hier. Je kan er heel wat wachttijd mee uitsparen. 
We wilden op voorhand op tickets voor de Eifeltoren. Die komen 3  maanden op voorhand op de site. Heel snel zijn is de boodschap. Wij waren te laat. 
Jammer dat er geen voorverkoop voor de Notre Dame bestaat, we zijn er niet opgeraakt wegens te lange rijen en een systeem waar er om de 10 minuten 20 personen binnen mogen. Dat gaat niet echt vooruit. De Arc de Triomphe is dan wel weer heel vlot.

En nu weer breken en kloppen!

3 reacties:

chez victorine zei

Parijs...altijd een topper! Enne..succes met de verbouwing!

Trien zei

Ah Parijs, een stad naar mijn hart.
Al meerdere malen geweest en ik krijg er maar niet genoeg van.
Ook de zoon al 2x meegenomen...En dat valt echt super mee.

De grote bezienswaardigheden en musea heb ik "toen in de tijd" met school gedaan (louvre, Versailles, Rodin, notre dame,...)

Met de zoon is't meer op het gemak... metro in metro uit, wat rondslenteren, fun in jardin d'acclimation, de speelgoedwinkel in galleries Lafayette, de Disney store op les Champs Élysées, ...

Ben je niet in het stoffendistrict geweest (onderaan de sacre coeur)?

JoChapeau zei

Die foto in de metro is schitterend !!