vrijdag 24 mei 2013

Weet u nog?

Eén van onze schatten?


Hij heeft een nieuwe vriendin:


maandag 13 mei 2013

Tafellakens

15 stuks. In deze geweldige blinkende, schuivende stof.


Tegen 1 juni te maken.
Gelukkig volgens haar methode. 
Spannend, niet? ;-)


woensdag 8 mei 2013

Tiramisu net even anders

Ik ben geen grote fan van tiramisu maar onlangs viel mijn oog op een reclame van Lotus met daarin een recept voor tiramisu met speculoos. Speculoos eet ik wel graag. En dus probeerde ik het uit. En vandaag opnieuw want het is lekker! 


En hoe doe je dat nu? 

Nodig:
* 125 gr speculoos
* 250 gr mascarpone
* sterke koffie
* 2 eierdooiers
* 1 eiwit
* 50 gr bloemsuiker
* 2 el amaretto
* cacaopoeder

Maak de koffie.
Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart.
Meng de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag.
Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
Klop het eiwit stijf en schep dit onder de rest.
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie en leg de ze op de bodem van een kom.
Bedek deze laag met de mascarponecrème.
Herhaal dit nog eens, of meerdere keren.
Zet het geheel minstens 4 uur in de koelkast.
Strooi voor het opdienen nog cacaopoeder over het geheel.