woensdag 8 mei 2013

Tiramisu net even anders

Ik ben geen grote fan van tiramisu maar onlangs viel mijn oog op een reclame van Lotus met daarin een recept voor tiramisu met speculoos. Speculoos eet ik wel graag. En dus probeerde ik het uit. En vandaag opnieuw want het is lekker! 


En hoe doe je dat nu? 

Nodig:
* 125 gr speculoos
* 250 gr mascarpone
* sterke koffie
* 2 eierdooiers
* 1 eiwit
* 50 gr bloemsuiker
* 2 el amaretto
* cacaopoeder

Maak de koffie.
Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart.
Meng de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag.
Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
Klop het eiwit stijf en schep dit onder de rest.
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie en leg de ze op de bodem van een kom.
Bedek deze laag met de mascarponecrème.
Herhaal dit nog eens, of meerdere keren.
Zet het geheel minstens 4 uur in de koelkast.
Strooi voor het opdienen nog cacaopoeder over het geheel. 

4 reacties:

Juffertje-in-het-groen zei

Dit hemels genot werd hier ook al uitgetest. Zalig! Ik gebruik wel Amaretto Cream i.p.v. de gewone. Die is wat zachter van smaak.

la merlette blanche zei

Ik maakte dat vroeger ook meestal met speculoos. En chocomelk ipv koffie en amaretto (want dat lust ik niet ;-)). Veel beter dan het originele recept (vonden ook alle kindjes die ervan proefden) :-)

eva maria zei

Lekker lekker, hier ook een gròte speculaas-fan!! En mét koffie, uiteraard, het water loopt weer in mijn mond...

mANdarien zei

Mmmm, die ga ik zeker eens uitproberen ! Lijkt me een topper !