zondag 10 maart 2013

De soep voor kippen.

Maïs. Elke keer dat ik het op tafel durf zetten komt er wel een opmerking in de zin van "we zijn toch geen kippen". Met de chips-schotel blijft die opmerking achterwege. En bij dit soepje ook, hoe raar ook. 



Het is dus wel degelijk maïssoep. Beetje raar? Ja. Lekker? Absoluut. En nog simpeler om te maken. 

Wat heb je nodig:
*600 gr mais
*1 ui
*20cl room
*1 liter kippenbouillon
* eventueel bieslook

Snipper de ui en fruit ze aan in wat boter of olijfolie. Voeg de maiskorrels toe en leng aan met de kippenbouillon.
Dek de kookpot af en laat 15 minuten garen.
Neem de pot van het vuur, voeg de room toe en kruid met peper en zout.
Mix dit. Zeef de soep want van de maiskorrels komen wel wat ambetante velletjes af.
Verwarm opnieuw en serveer dan met eventueel wat gesnipperde bieslook.

4 reacties:

Carla Killens zei

oooh, dat kan alleen maar heerlijk zijn!
Maak je het met verse maïs of kan het met korrels uit een blik?
Liefs!

Mie zei

Ik gebruikte een groot blik!

Carla Killens zei

Super, dank je wel,
ik weet wat maken deze week!

Saskia SSeWS zei

Maïs in de soep; dat wil ik ook wel eens proberen! Bedankt!