donderdag 31 mei 2012

Nog een versie.

Na de drie vorige versies dachten we echt wel alle locaties in Leuven te kennen om Stiel en Stijl te laten doorgaan. Maar dit:

loft3

hadden we toch nog niet gezien. En dat is dan nog niet alles. Kijk maar even verder bij haar om alle een prachtige glimp op te vangen wat we voor u in petto hebben.

Wanneer? 10 en 11 november! U heeft het toch net in de agenda genoteerd neem ik aan?

Voor alle nieuwtjes kijk je best mee op facebook.

zondag 27 mei 2012

Ho, zo blij!

Afgelopen winter zag ik op pinterest deze tas passeren. Zo eenvoudig, en zo mooi.

Een paar weken later was ik bezig met 2 Van Katoen-tassen te maken en viel mij ineens op dat het model wel hard trok op bovenstaande pinterest-vondst. 

En dus ging ik deze week aan de slag. Ik volgde helemaal de afmetingen van de Van Katoen -tas en voegde bovenaan nog een band van 7 cm hoog (naadwaarde in) toe. En tada:

Tas

Kijk maar even korter:

Tas


De tas werd ook gevoerd met een geweldig Kokka-stofje dat ik hier vond. De buitenstof komt van Pauli en was een "couponneke" dat ik niet kon laten liggen.


En ondertussen loop ik al twee dagen supertevreden met deze tas rond!

woensdag 23 mei 2012

Het geheim van het beste vegetarisch recept.

Chips!

Echt waar. Het recept dat ik vandaag meegeef doet alle carnivoren in dit huis hun bord leeglikken.
Wat is er nodig?


Of opgelijst:
* 2 rode uien, in stukjes
* 2 teentjes look, in stukjes
* 6 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes
* 1 groene paprika, in stukjes
* 1 eetlepel rode wijnazijn
* 1 theelepel suiker
* 1/2 theelepel sambal
* 350 gr mais
* 1 of 2 zakken tortilla CHIPS
* 150 gr belegen kaas, geraspt
* 2,5 dl zure room

Verwarm alvast de oven op 160°C.
Verhit wat olie in een pan. Fruit hierin de ui en de look glazig.
Voeg dan tomaat, paprika, azijn, suiker en sambal toe. Laat sudderen zonder deksel tot de tomaat gaar is.
Voeg de mais toe en laat nog 5 minuten verder sudderen.

Neem een ovenschotel en leg hierin een laag chips. Vervolgens het groentenmengels en dan de geraspte kaas.

Bestrijk met zure room.
Zet de ovenschotel nog een kwartiertje in de oven.

Serveer met nog krokante chips als lepels:


 
En in de volgende berichten zal het weer meer over naaien gaan. Maar als er een pootje van de stekker van de voet van het naaimachien in het stopcontact blijft steken is er een probleem. En dat zal eerst opgelost moeten worden....

zaterdag 19 mei 2012

Eet Eet.

Stel je voor. Je zit op een hoge kruk. Aan een tafel waar een soort rolband ingebouwd is. En op die rolband rollen de lekkerste gerechtjes voorbij. In tapasvorm dus je kan er enorm veel proeven vooraleer je genoeg hebt. Je kan zelfs bestellen welke je het liefst voorbij ziet rollen. Je drinkt er een aangepast drankje bij. Zoiets dus:
En achteraf tel je dan bordjes. Om te zien hoeveel je gegeten hebt. De jongste hier deed haar best.


En dat bestaat dus echt hé. In de Como como dus.

Wij trokken erna ook nog naar het museum voor natuurwetenschappen, u weet wel het Dino-museum. Ook zeer de moeite!

maandag 14 mei 2012

Soms vraag ik me af.

Of mijn kinderen me iets willen vertellen.


donderdag 10 mei 2012

En spring!


Met de jump robe dress van Oliver +S.



Zonder kind ziet dat er zo uit:
DSC_0007


En meer in detail ziet het er dan zo uit:
detail

Ik maakte een maat 6 voor mijn bijna 5-jarige en die was te groot. Veel te groot. Al denk ik dat het model ook wel vrij breed valt voor mijn 5-jarige. Dus nam ik wat in en foefelde vanachter wat.

DSC_0010

En ook met riem ziet ze er heel gelukkig uit. Hmpff.

Jump robe dress

Patroon: jump robe dress, view B van Oliver +S
Stof: Pauli
Knopen: Hexagoon

zondag 6 mei 2012

En we blijven nog even in Griekenland

Want gisteren was het schoolfeest bij onze kinderen. Een schoolfeest in teken van een reis rond de wereld. En Waw! Wat waren die leerkrachten geweldig mee in dat thema: het liep er vol met stewardessen, piloten, tarmac-mannen,... En er was ook een aangepast dessertenbuffet. Desserten van overal in de wereld. Waar ik zelf voor de griekse honingtaart zorgde. Een ontdekking uit één van de boeken van Tessa Kiros. Absoluut de moeite.


Wat is er nodig? 
* 150 gr boter
* 115 gr donkerbruine bastardsuiker
* 175 gr honing
* 200g bloem
* 1 1/2 theelepel bakpoeder
* 1 1:2 theelepel kaneelpoeder
* 2 eieren

cirtoenglazuur:
* 250 gr poedersuiker
* 100 gr zachte boter
* 1 theelepel geraspte citroenschil
* 2 eetlepels citroensap

Neem een springvorm van 22 cm en bekleed deze met bakpapier, of vet in met boter en bebloem.
Doe boter, bastardsuiker en honing in een pan en voeg 1 eetlepel water toe. Verwarm zachtjes en roer af en toe tot alles gesmolten is. Laat een kwartiertje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef bloem, bakpoeder en kaneelpoeder in een kom. Voeg het honingmensel toe en klop glad.
Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 35-40 minuten in de oven. Als je er een tandenstoker insteekt op het einde moet die er schoon weer uit komen. Laat de taart afkoelen.

Dan het citroenglazuur. Dit hoort er echt bij!
Zeef de poedersuiker boven een kom. Voeg boter,citroenschil, citroensap en 1 eetlepel water toe en klop glad. Proef. Voeg eventueel wat citroensap toe. Verdeel het glazuur over de taart.

Snij aan.



donderdag 3 mei 2012

Ze is toch geweldig.

Ik liet jullie al eerder weten dat de griekse vriendin een site had waar al haar moois te blinken staat.
Ik liet jullie ook al eerder veel moois zien dat ik van haar kreeg. 
Maar tijdens onze maand Griekenland kreeg ik nog een prachtig stuk dat ik nog niet liet zien. Uit haar collectie FLORES. 


Geweldig toch?


En ik ben haar aan het bewerken om ook in een winkel in Leuven haar spullen te verkopen... Dat zou toch ook geweldig zijn, niet?