dinsdag 27 maart 2012

Genieten in -was het nu Planckendael of niet-?

Maar zij kan het zoveel beter vertellen. En waarom zou ik het dan nog eens doen hé?

donderdag 22 maart 2012

Maya.

Dat is de dochter van mijn griekse vriendin. Een dochter die al in november geboren werd maar waar nu pas een pakje richting Griekenland ging. En aangezien ze in Griekenland eerder van de zon kunnen genieten was een eenvoudig overslagjurkje wel aangewezen.


Het stofje bestelde ik bij Frau Tulpe. De winkel waar zij een paar weekends live naar toe ging. Maar u hoeft dus zelfs niet tot daar te gaan, er is ook een online versie van de winkel.


En waarom dat playmobil ding erbij? Want ja ook dat ging richting Griekenland. Gewoon omdat samen met haar op dit ding zaten tijdens ons bezoek afgelopen zomer bij haar thuis:

Ik vond het online en bestelde het dadelijk in tweevoud.

Online vond ik ook de gepaste knoopjes voor dit kleedje en wel hier. Geef toe: perfect toch?

Oh en wat wou ik met dat pakje mee naar Griekenland zeg. Geweldige tijd hadden we daar deze zomer. Wie nog op zoek is naar een vakantiebestemming... 


zondag 18 maart 2012

De eerste lentekriebels

En vervolgens de eerste korte mouwen. 

Uit dit boek waar ook al dit uit gemaakt werd.


donderdag 8 maart 2012

Espinacas con garbanzos

Ok, het was niet de bedoeling om 2 recepten na elkaar te geven maar dit is te lekker om het niet te delen: espinacas con garbanzos of spinazie met kikkererwten. Ongeveer mijn favoriete tapa als ik in Spanje ben. En neen dit is niet helemaal hetzelfde want de zon en het terras ontbreken maar het is wel ongelooflijk lekker!

Wat heb je nodig:
* 400 gr spinazie
* 250 gr kikkererwten, ik gebruikte er uit blik. Geen nachtje weken enzoverder maar als je dat liever doet, ga je gang.
* 4 sneetjes wit brood of toastbrood. Korsten weggesneden en het brood in stukjes gesneden
* 3 teentjes look, in schijfjes
* halve theelepel komijnzaadjes
* mespuntje Sambal Oelek of iets anders om het wat pittiger te maken
* 1,5 eetlepel rode wijnazijn
* 4 eetlepels tomatenstukjes (optioneel)
* olijfolie 

Doe een drietal eetlepels olijfolie in een grote kookpot en doe de spinazie en een beetje zout bij. Roer totdat de blaadjes geslonken zijn. Zet apart.
Doe in dezelfde kookpot weer een drietal lepels olijolie en bak hierin de stukjes brood totdat ze mooi goud zien. Voeg dan de look, Sambal en komijn toe. Bak nog even mee. Doe dit alles dan in een blender of mixer en mix met 1,5 eetlepel rode wijnazijn tot een pasta.
Doe deze pasta weer in de kookpot en voeg 4 eetlepels tomatenstukjes en de kikkererwten toe.
Laat 10 minuten goed warm worden.
Voeg dan de spinazie weer toe en breng verder op smaal met peper en zout.


maandag 5 maart 2012

Oei nog pompoen

Een weekje vakantie (ski-vakantie) is altijd goed voorbereid. De thuiskomst is dat meestal iets minder, zeker wat eten in huis betreft. Ik trek dan vol verwachting mijn diepvries open om meestal niet al te veel te ontdekken. Gisteren ontdekte ik nog een zakje pompoen. Mmm soep!Maar de kinderen wilden liever tomatensoep... Maar tegen een combinatie zeiden ze ook niet neen en die combinatie was wel zeer geslaagd!

Wat is er nodig:
1 kg pompoen
400 gr gepelde en ontpitte tomaten (vers of uit blik)
2 ajuinen, in stukjes
2 koffielepels currypoeder
3 bouillonblokjes

Stoof de ajuinen en pompoen. Voeg tomaat; kruiden en bouillon toe. 20 minuutjes doorkoken en dan mixen. Afwerken met een lepeltje (zure) room.

Foto's van eten laat ik over aan de specialisten. Ik zou beter eens cursus volgen bij haar of haar.