zondag 6 mei 2012

En we blijven nog even in Griekenland

Want gisteren was het schoolfeest bij onze kinderen. Een schoolfeest in teken van een reis rond de wereld. En Waw! Wat waren die leerkrachten geweldig mee in dat thema: het liep er vol met stewardessen, piloten, tarmac-mannen,... En er was ook een aangepast dessertenbuffet. Desserten van overal in de wereld. Waar ik zelf voor de griekse honingtaart zorgde. Een ontdekking uit één van de boeken van Tessa Kiros. Absoluut de moeite.


Wat is er nodig? 
* 150 gr boter
* 115 gr donkerbruine bastardsuiker
* 175 gr honing
* 200g bloem
* 1 1/2 theelepel bakpoeder
* 1 1:2 theelepel kaneelpoeder
* 2 eieren

cirtoenglazuur:
* 250 gr poedersuiker
* 100 gr zachte boter
* 1 theelepel geraspte citroenschil
* 2 eetlepels citroensap

Neem een springvorm van 22 cm en bekleed deze met bakpapier, of vet in met boter en bebloem.
Doe boter, bastardsuiker en honing in een pan en voeg 1 eetlepel water toe. Verwarm zachtjes en roer af en toe tot alles gesmolten is. Laat een kwartiertje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef bloem, bakpoeder en kaneelpoeder in een kom. Voeg het honingmensel toe en klop glad.
Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 35-40 minuten in de oven. Als je er een tandenstoker insteekt op het einde moet die er schoon weer uit komen. Laat de taart afkoelen.

Dan het citroenglazuur. Dit hoort er echt bij!
Zeef de poedersuiker boven een kom. Voeg boter,citroenschil, citroensap en 1 eetlepel water toe en klop glad. Proef. Voeg eventueel wat citroensap toe. Verdeel het glazuur over de taart.

Snij aan.



2 reacties:

Lili zei

Man dat ziet er goed uit!

Mie zei

Voor een volgend feestje dan! ;-)