woensdag 25 april 2012

Het Bram-broodje

Genoemd naar een persoon die dit broodje geweldig veel eet. Ondertussen kan het misschien omgedoopt worden naar het Mie-broodje maar aangezien Bram het ook heeft uitgevonden zullen we het maar zo laten.*

Een paar weken geleden trok ik met een paar vriendinnnen naar Lille. Ook zij moesten een introductie van het Bram-broodje ondergaan. Ons Elza D. trok er foto's van en dus kan ik het u nu vandaag ook introduceren. 

Men neme brood, bij voorkeur stokbrood:


Men legt hier chorizo op/in:


Men doet hier groensel op/in:


Men doet hier manchego of comté of een gelijkaardige kaas naar goesting op/in:

 En dat is het. Keilekker.

* Elza D. deed zelfs het voorstel van een nieuwe benaming nl broodje Prop maar ik denk niet dat Bram dat zou willen...

4 reacties:

Elza D. zei

Ge vergeet te zeggen dat het het poepeke van het brood moet zijn. Aja.

Mie zei

Dat is alleen als je een broodje Prop wil maken.

tina zei

en daarvoor moeten jullie naar lille rijden?
lille zoals 'lil neffe peujel'?
of lille zoals 'rijsel'?

Majane zei

ge moet daar nog een zongedroogd tomaatje bijproppen!