donderdag 8 maart 2012

Espinacas con garbanzos

Ok, het was niet de bedoeling om 2 recepten na elkaar te geven maar dit is te lekker om het niet te delen: espinacas con garbanzos of spinazie met kikkererwten. Ongeveer mijn favoriete tapa als ik in Spanje ben. En neen dit is niet helemaal hetzelfde want de zon en het terras ontbreken maar het is wel ongelooflijk lekker!

Wat heb je nodig:
* 400 gr spinazie
* 250 gr kikkererwten, ik gebruikte er uit blik. Geen nachtje weken enzoverder maar als je dat liever doet, ga je gang.
* 4 sneetjes wit brood of toastbrood. Korsten weggesneden en het brood in stukjes gesneden
* 3 teentjes look, in schijfjes
* halve theelepel komijnzaadjes
* mespuntje Sambal Oelek of iets anders om het wat pittiger te maken
* 1,5 eetlepel rode wijnazijn
* 4 eetlepels tomatenstukjes (optioneel)
* olijfolie 

Doe een drietal eetlepels olijfolie in een grote kookpot en doe de spinazie en een beetje zout bij. Roer totdat de blaadjes geslonken zijn. Zet apart.
Doe in dezelfde kookpot weer een drietal lepels olijolie en bak hierin de stukjes brood totdat ze mooi goud zien. Voeg dan de look, Sambal en komijn toe. Bak nog even mee. Doe dit alles dan in een blender of mixer en mix met 1,5 eetlepel rode wijnazijn tot een pasta.
Doe deze pasta weer in de kookpot en voeg 4 eetlepels tomatenstukjes en de kikkererwten toe.
Laat 10 minuten goed warm worden.
Voeg dan de spinazie weer toe en breng verder op smaal met peper en zout.


3 reacties:

Nele P. zei

Dat ziet er goed uit! Steeds op zoek naar kikkererwtrecepten....

Mie zei

@Nele: de twee kikkererwtensoepen van Jamie al geprobeerd?

Carolien zei

Ohhh ja! Doet mij zo denken aan Andaluciƫ!! Ga ik zeker eens proberen!