woensdag 29 juni 2011

Top-model en ook Juij!

Ik zie altijd graag hoe een patroon valt en van deze topjes had ik nog niet laten zien. Maar kijk dit weekend was de zon terug en kwamen de topjes dan ook uit de kast. Nu dus top en model:



Oh en mijn mislukking van enkele dagen geleden mag dan toch uit de kast.  Want Oo-Jipie kwam met de prachtige tip om in de mouwen twee neepjes te stikken en kijk:

vrijdag 24 juni 2011

Stiel en stijl editie 2011


De zomer is er en dat betekent dat we ook op kruissnelheid beginnen komen voor de volgende editie van Stiel en stijl. Zij maakte naar goede gewoonte weer de prachtige affiche:



En zij geeft ook alle informatie die er nu is! Ga kijken!

woensdag 22 juni 2011

Eentje voor de kast.

Na mijn jongenshemdje wou ik ook wel eens een typisch meisjeshemdje maken. Veel bruikbare patronen vond ik niet tot zij mij wees naar dit boekje. Meer nog ze stuurde het boekje zelfs op. En dus kon ik aan de slag.

Met dit resultaat:


Niet slecht hé. Wacht ik laat het nog even beter zien (Elza D. heeft wat gefoefeld voor mij aan de foto's dus mogen we ze ook allemaal laten zien, niet waar):


Dus ik blij, tot dochterlief het aantrok... Die mouwen trekken op niks. Te bol, ik heb precies een klein bodybuildertje.  Het eens wassen, strijken,... helpt niks. En dju dat in één van mijn leuke stofjes. Nu ja dan mag het de kast gaan opfleuren want de dochter vind het ook maar niks:

zondag 19 juni 2011

De zon mag weer terug komen

Want de dochters hier hebben een aantal nieuwe topjes die dringend gebruikt zouden moeten worden. Maar ja tot dan zullen we ze maar aan de schommel hangen. Goh dat laatste kan dus echt voor alles gebruiken. Er zijn de rode versies:


Voor het linkse topje haalde ik het idee hier.Maar in plaats van een babykleedje maakte ik er een topje van. Het rechtse topje komt uit dit boekje. Zeer gemakkelijk te maken!
En in de gele versie worden beiden topjes dan dit:


Het japans topje is gewoon bovenaan te knopen:



En de verdeling per dochter zal er zo uitzien:
 

Nu nog foto's met de dochters erin.

dinsdag 7 juni 2011

Allemaal assorti!

Ok, de man des huizes wel niet maar na dit kleedje en dit rokje maakte ik uit dezelfde stof nog een rok voor mij.
  

Eigenlijk lag hij allang geknipt klaar maar andere projecten en het geen-zin-in-blinde-ritsen maakte dat hij nu pas af is. De rits zit er niet perfect in maar op het programma staan nog een paar rokjes en oefening baart kunst niet? 

En op het model ziet het er dan zo uit:

Het is een gewoon licht A-lijntje met opgestikte zakken die mee in de naad vastgezet worden. Een ideetje dat iedereen wel al eens gezien heeft bij Mis-en-Plis.


En ja hij is schommelproof...

zaterdag 4 juni 2011

Aha, ik kan weer lezen.

Soms weet ik niet goed wat ik mijn moeder kado kan doen. Afgelopen kerst was dat ook zo. Aangezien we elkaar niet elke dag zien is iets samen doen altijd wel leuk. Dus deed ik haar gewoon een workshop bij Madame Bleu Celeste kado.
En een paar weken geleden trokken we dan ook samen naar Heverlee. Geweldig leuke workshop! En met een mooi resultaat (enkel het mijne want mijn moeder haar resultaat is op haar kast te bewonderen):


Momenteel worden er bij Madame Bleu Celeste geen workshops gegeven omdat ze het nogal druk heeft in de winkel maar de lampen zelf of alle benodigdheden kan je er wel vinden! 

Zo en nu ga ik even nog wat lezen bij mijn lampje.

donderdag 2 juni 2011

Pims-taart

Vorige week hadden we hier een feestje met een prachtige en heerlijke taart. Maar daarnaast waren er nog een paar taarten. Eentje hiervan komt hier bijna standaard op tafel en dat is de Pims-taart. Niet zoals in gemaakt van deze koekjes maar wel smakend naar deze koekjes. Alle eer voor Jamie Oliver die ons (want ik moet eerlijk toegeven dat het meestal mijn bevallige echtgenoot is die deze taart maakt) leerde hoe. En u mag het ook leren!

Waarmee? 
  kruimeldeeg
  250 g ricotta
  250 g mascarpone
  125 g poedersuiker
  rasp van een 3 sinaasappels
  zaad van 2 vanillestokjes
  2 eieren gesplitst
  70 gr topkwaliteit donkere chocolade (70% cacao), grofgehakt
  1 ei losgeklopt

Hoe?
Leg het deeg in een taartvorm. Snijd de randen egaal en hou het overtollige deeg over voor straks.
Klop de ricotta, mascarpone, poedersuiker, sinaasappelrasp, vanillezaad en de eidooers glad en glanzend. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig onder het mengsel.
Schenk dit in de taartbodem en strooi er de chocolade over. Leg het overgebleven deeg in stroken over de taart. Bestijk met een losgeklopt ei en strooi er wat poedersuiker over. 

Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C

Et voila: