dinsdag 9 augustus 2011

Koolrabi: krokant en grappig?

Of ik als carnivoor eens wou deelnemen aan een workshop van Jonge Sla? Tuurlijk waarom niet... Dus trok ook ik zondagavond naar huize Elza D.
Hier en daar en daar kwamen al wat recepten naar boven en hoewel Elza D van team Rauw enkel kon zeggen dat het krokant en grappig was ga ik toch de recepten geven. Want het was verdorie ook lekker!

Samen met haar werd ik in een team gezet en kreeg ik de koolrabi voor mij. Een groente die zelfs nog niet gezien had tot zondagavond. De opdracht? Maak iets met koolrabi en maak sla-wraps. Een aantal tips werden gelukkig ook gegeven.
Ok aan de slag.

 Foto: Elza D.

Met de koolrabi maakten we een slaatje met een overheerlijke mosterd-honingvinaigrette.  Elza D. vergat hier een foto van te nemen. Maar u moet mij geloven: het was lekker! 
De koolrabi werd in julienne-reepjes gesneden, stukjes gestoomde tuinbonen erbij (*excuseer het waren dus snijbonen), wat stukjes tomaat, stukjes champignons, mozarella en basilicum. Op het einde hierover de mosterd-honingvinaigrette en een handvol geroosterde en gehakte pijnboompitten en hazelnoten. Lekkerrrrr.

Voor de sla-wraps kregen we een ijsbergsla in de handen geduwd maar blijkbaar is het toch gemakkelijker met een gewone kropsla. Onthouden dus.
We deden er een mengeling van wortel, venkel, paprika en komkommer in. Hierover ook wat geroosterde en gehakte noten van het vorig gerecht en dan nog een dipsaus van yoghurt, harissa, zout, peper, pijpajuintjes. En kijk dat staat op foto.

 Foto: Elza D.
Nog veel meer prachtige sfeerbeelden kan je hier vinden.

5 reacties:

la merlette blanche zei

Goh, dat klinkt allemaal zooo lekker!

Duizend Pootjes zei

Ik vind vooral die keukenshort erg leuk ;)

Photo-copy zei

Pfttttt.... ik heb ook klachten zenne. Mijn curry heeft ze pas gefotografeerd toen hij al op was. Allez nu. :)

Mme Zsazsa zei

Psstt, het waren snijbonen. ;)

Mie zei

@mme zsazsa: ge ziet, een carnivoor...