donderdag 7 oktober 2010

Lekker en venkel??!

Echt, ik ben AB-SO-LUUT geen fan van venkel maar wat ik eergisteren maakte is gewoon zalig lekker!


 

Wat heb je nodig voor 4 eters:
* 2 knollen venkel
* 20-tal kersttomaatjes
* verse tijm, maar gedroogde gaat uiteraard ook
* 2 teentje look, in dunne plakjes
* 1 glas pastis-achtige iets
* boter en olijfolie
* peper en zout

Snij vier pluizige toppen van de venkel af, snij fijn en doe ze in een ovenschaal. Heb je meer toppen? Doe ze er ook bij of gooi weg.
Snij de knollen in 8 stukken en laat ze in gezouten water 10 minuten koken.
Prik ondertussen de kersttomaatjes in. 
Haal de venkelknollen met een schuimspaan uit het water en doe in de ovenschaal. Doe de kersttomaatjes een minuutje in het nog kokend water. Laat ze uitlekken, spoel af met koud water en haal de velletjes eraf. Leg ze ook in de ovenschaal.
Voeg de tijm, look, peper en zout toe, giet er olijfolie over en meng alles goed.
Voeg de pastis toe en wat klontjes boter.
Schuif het geheel 30 minuten in een oven van 220°C.

Ook deze keer was Jamie de bron van inspiratie.

5 reacties:

Oontje zei

Mmm, venkel... dat eten wij heel vaak. Dit receptje ga ik zeker uitproberen.

Liesbet zei

Echt? met pastis? Ik at vroeger nooit venkel, maar sinds een paar jaar ben ik om

Liesbet zei

Goed recept voor Bio de Janeiro trouwens

Mariken-en-Jef zei

da ga ik vandaag eens proberen...

Hanneke zei

Ik houd ook niet zo van venkelknollen, maar ze staan nu eenmaal in de tuin ;), ga ik toch maar eens dit recept proberen. Thanks.