zondag 29 november 2009

Kikkererwtensoep

Door deze post van Mme Roze Bril kreeg ik deze week zin in kikkererwtensoep. Jamie heeft daar immer een zeer lekker recept van. En kijk, gisterenavond gemaakt en vandaag helemaal opgegeten.


En moesten jullie het ook eens willen proberen (met 6 ;-)):

*400 gr kikkererwten (Jamie doet het met droge kikkererwten die je dan eerst 24 uur moet weken en dan nog koken, ik neem gewoon een potje Bonduelle-kikkererwten)
*1 middelgrote aardappel, geschild
*5 middelgrote preien, in dunne plakjes
*2 tenen look, in dunne plakjes
*1 liter kippen- of groentebouilon
*parmezaanse kaas
*olijfolie

Verwarm een pan met een dikke bodem en doe er een lepel olijfolie en een klont boter in. Laat de prei en look met een flinke snuf zout op een laag vuur bakken tot ze zacht en zoet zijn. Voeg de uitgelekte kikkererwten en aardappel toe en laat een minuut bakken. Doe 2/3de van de bouillon erbij en laat 20 minuutjes zachtjes koken.

Nu kan je de hele soep pureren (wat ik doe voor de kinderen) of maar de helft. Giet dan de bouillon erbij tot de soep de gewenste dikte heeft.

Werk per bord af met wat parmezaanse kaas, zwarte peper en olijfolie.
Smakelijk!

1 reacties:

lies zei

Ik zal al maar direct een paar blikken kikkererwten inslaan. Ziet er heerlijk uit!
(rozebril)